Dataloggers, triggerwheels, pompsteunen, gordelplaten, carterpannen, in- en uitlaatspruitstukken

Eindelijk! We hebben weer even tijd gevonden om een update te schrijven op deze website! We hebben namelijk niet stilgezeten…

Gordelplaat

Een prachtig stukje werk geleverd door Paul en zijn medewerkers. Geef ze een 3D tekening, laat ze meedenken en je krijgt de mooiste resultaten! We wilden een gordelplaat, zonder daarbij te veel aanpassingen aan het blok te doen. En die hebben we nu. De plaat is voorzien van o-ringen aan beide zijden om de sleutelvriendelijkheid te vergroten.

In- en uitlaatspruitstukken

Ook hier zijn weer wat stappen in gezet. Rene is langs geweest een een start te maken met het uitlaatspruitstuk. Zowel het in- als uitlaatspruitstuk worden uitgevoerd in RVS.

Voor het inlaatspruitstuk zijn mooie kelkjes geperst bij onze sponsor MTA-Apeldoorn. Ook zijn daar alle materialen gesneden die we nodig hebben om het spruitstuk in elkaar te zetten. Daarover binnenkort meer.

Distributiedeksel, triggerwheel en pompsteun

De door Jan ontworpen en getekende pompsteun is door Paul en zijn mannen geheel van aluminium gefreesd. Het resultaat mag er ook echt zijn! Prachtig! Vandaag de pomsteun en pompen gemonteerd. Nu zie je de voordelen van het ontwerpen in 3D. Alles past gewoon netjes in elkaar!

Ook het triggerwheel en zelf gemaakte krukas pulley hebben hun plekje gevonden. We kunnen nu de getande riem gaan bestellen.

De distributiedeksel is voorzien van diverse aluminium klepjes. Één daarvan is voorzien van een o-ring en dient als inspectieluikje om de nokkenas te kunnen verstellen.

Lagerhuis verdeler ontsteking

Trots op het resultaat…ons eigen in huis ontworpen lagerhuis voor de verdeler van de ontsteking. Binnenkort ook gewoon bij ons te bestellen!! Dit lagerhuis past op de standaard distributie van Valtra/Valmet op de plek waar normaal de brandstofpomp zit. Afdichting gebeurt door middel van een o-ring.

Accubak

Toch even het benoemen waard! Jan heeft weer een kunstwerk getekend en Bram heeft geholpen met het snijden en in elkaar zetten van onze mooie accupak. Er passen 2 optima accu’s die beschikbaar gesteld zijn door Leemac BV in.

Deze zal binnenkort ook zijn plekje krijgen in het frame.

Datalogger

Na lang zoeken en vergelijken kunnen we melden dat we een supermooie datalogger set hebben gevonden bij Roteg Racing. We hebben gekozen voor AiM. Naar ons idee de meest volledige en complete dataloggerset met vele opties en uitbreidingen.

Onze set bestaan uit o.a.:

  • MXG logger dash (het grootst verkrijgbare dashboard van AiM);
  • GPS module;
  • SmartyCam HD (geeft o.a. de mogelijkheid de beelden onder het rijden te voorzien van een overlay van de dashbordweergave);
  • Diverse druksensoren voor o.a. brandstofdruk, turbodruk, oliedruk;
  • Diverse temperatuursensoren. Om er zeker van te zijn de extreem veranderende uitlaattemperaturen te kunnen meten, maken we gebruik van de uitlaattemperatuursensoren van Veldhuizen Special Products;
  • LCU Lambda Controller Module;
  • Diverse hubs om alle sensoren aan elkaar te koppelen.

De MXG logger is standaard voorzien van een groot intern geheugen welke via USB en WIFI!! op grote afstand uit te lezen is. Ook is het mogelijk de set te koppelen aan een app, zodat deze op je telefoon van afstand af te lezen is.

Tevens kunnen we melden dat wij vanaf komend seizoen deze sets kunnen leveren binnen de tractorpulling wereld en wij ook aanspreek- en servicepunt worden. Hierover binnenkort meer op onze site!

Gereedschap

Van onze sponsor SlijpExpert hebben we een mooie nieuwe FLEX haakse slijper gekregen. Ook hebben we diverse tappen en (pot)boren gekregen. Daarvoor willen we Jeroen en zijn team bedanken! Hij komt zeker goed van pas!!

Aandrijfas

Onze aandrijfas is gemaakt door Reparatie & Constructiebedrijf L. ter Heide uit Echtenerbrug. Ook wel bekend van “De oldstock” en hun sleepwagen “De Stille Wille”. Wat een super vakwerk heeft hij weer geleverd. En dat in een zeer kort tijdsbestek. Mensen waar je nog echt afspraken mee kunt maken! Lammert en Hannie bedankt hiervoor!!

Onze sponsoren

We blijven het zeggen….Waar zouden we zijn zonder onze sponsoren!? Zij zorgen er met z’n allen voor dat wij onze hobby uit kunnen oefenen en de Valtra T174 op de baan krijgen! We willen jullie vragen vooral nog een kijkje te nemen op hun websites! Een overzicht van onze sponsoren is te zien op onze sponsorpagina.

Het plaatje zegt alles…