Wedstrijdverslag Zwolle 2020

      Geen reacties op Wedstrijdverslag Zwolle 2020

Zaterdagochtend 8 februari zijn we als team rond 9 uur vertrokken naar de IJsselhallen in Zwolle. De trekker had een nachtje doorgebracht in de verwarmde werkplaats en we hebben de vrachtwagen ook voorzien van verwarming. Dit is belangrijk bij dit soort koude temperaturen.

Aangekomen in Zwolle konden we binnen parkeren en hebben we direct de kachels weer aangesloten. Uiteindelijk is het dan zo 11 uur en zijn we begonnen met de rest van de voorbereidingen. Rond 11.30 uur konden we al warmdraaien. Dit moet buiten gebeuren. Na het warmdraaien is het dan tijd voor het wegen. We waren netjes aan gewicht, dus konden eigenlijk direct door naar de hal waar de wedstrijd plaatsvond.

De wedstrijd liep wat uit, doordat de baan vrij nat was. Dat is het lastige aan de indoor wedstrijden. De klei gedraagt zich vaak onvoorspelbaar. Gelukkig werd het probleem deels verholpen voor onze klasse, zodat wij er niet veel hinder van hebben gehad.

We konden starten als derde. Het wegkomen ging eigenlijk best goed. De trekker begon wat te hangen en gingen op het eind aan. Bij 75.08 meter bleven we hangen, omdat we geen grip meer konden vinden. Ook lag de snelheid daardoor niet heel hoog.

Een zevende plaats was het gevolg. We zijn zelf blij met de uitslag. Zeker, omdat alles nog heel is gebleven. Dat is voor ons ook belangrijk!

Een aantal van onze sponsoren en clubleden bevonden zich in het publiek. Bedankt voor jullie aanwezigheid. Erg leuk!

Komende weken gaan we bezig met het doorvoeren van de aanpassingen om meer snelheid te krijgen.

Foto van: Pullingpics.de