Werkplaatsupdate 7 oktober 2017

      Reacties uitgeschakeld voor Werkplaatsupdate 7 oktober 2017

Er zijn de laatste weken toch weer een aantal zaken gebeurd. Vooral op het gebied van tekenwerk zijn er veel vorderingen gemaakt. Ook hebben we in de werkplaats weer wat dingen kunnen doen aan de trekker.

De tekeningen van de rolkooi zijn nu definief. Deze kan dus gemaakt worden. Komende week gaan we alle materialen voor o.a. de besturing, sledes en tafel waar de rolkooi op komt te staan, snijden en zetten. Ook zal de reverser zijn definitieve plekje krijgen.

Ook is de bellhousing die we al hadden met de watersnijder mooi passend gesneden op ons koppelingshuis. En we mogen met trots zeggen dat het er super uitziet. Hier blijkt maar weer dat tekenen echt zijn voordelen heeft!

Bellhousing

Vandaag vooral druk geweest met het vastlassen van de achteras en monteren van de schetsplaten waar de remklauwen op komen. Dit wat even passen en meten, maar ze zitten er nu op. Ook Jan was even aanwezig om te helpen. Het resultaat mag er zijn.

Remklauw op z’n plek

Het nieuwe vliegwiel wordt gemaakt en geleverd door Dikkenberg Dieseltuning. De bestaande Crower drukgroep wordt daarop pas gemaakt. Deze zal over ongeveer 2 a 3 weken gereed zijn. Dan kunnen we ook het druklager en de bediening van de koppeling klaarmaken.

Hier een kleine foto impressie. Tot de volgende update!